[VIDEO] Historische reddingboot Prinses Margriet keert even terug bij KNRM

Over anderhalve week is het feest bij de KNRM Ter Heijde. Dan wordt het 200-jarig bestaan van de KRNM daar gevierd en vindt de traditionele open dag plaats. Bekend was al dat de Markt aan Zee speciaal voor deze gelegenheid naar het terrein van de KNRM wordt verplaatst, maar Dorpsinfo Ter Heijde meldt nog een mooi nieuwtje: de hitorische reddingboot ‘De Prinses Margriet’ keert die dag speciaal even terug als blikvanger voor de reddingsschuur.

De terugkeer van de boot is de uitkomst van een vergadering tussen het bestuur van de stichting Historisch in Ter Heijde (HinT) en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) afdeling Ter Heijde. Na een hartelijke ontvangst werd al snel duidelijk waarom de bijeenkomst was belegd. De wens voor de terugkeer van de boot kwam vanuit de KNRM-delegatie. Jan Bogaard, voorzitter van HinT, stemde al na enkele woorden in met het verzoek. Dit nieuws bracht opluchting bij de vertegenwoordigers van de KNRM, die niet hadden verwacht dat het zo gemakkelijk zou gaan. “Bij dat verjaardagsfeest mag ‘De Prinses Margriet’ toch niet ontbreken!” aldus Bogaard.

Verhuizing

De reddingsboot, momenteel te bewonderen langs het fietspad op de Dijk, zal tijdelijk worden weggehaald door de KNRM en enkele dagen later worden teruggebracht naar zijn oorspronkelijke locatie. Gedurende deze tijd zullen nieuwe houten steunen worden aangebracht, waardoor de boot ongeveer 50 cm hoger komt te liggen om het voor onbevoegden moeilijker te maken om erop te klimmen.

Deze tijdelijke verhuizing biedt tevens de gelegenheid om ‘De Prinses Margriet’ op te knappen. Hans, Leen en Aart hebben de handen uit de mouwen gestoken en de boot weer in goede staat gebracht door deze te schuren en te verven. Dankzij hun inspanningen zal de Prinses er tijdens het grote feest op 25 mei en daarna op haar vertrouwde plek weer fris en stralend bij liggen.

Bron info : www.rodi.nl/westland

Related posts