Scouting Polanen opent nieuw groepshuis ‘De Feniks’ in Monster

Zaterdag werd het nieuwe groepshuis van Scouting Polanen in Monster, genaamd De Feniks, officieel geopend. Deze feestelijke gebeurtenis markeert het einde van een lange periode van wederopbouw, ruim veertig maanden na de brand die het oude gebouw aan de Duyvenvoordestraat verwoestte in april 2021.

Bij de brand raakte een deel van het dak zwaar beschadigd, en ging een container met spelmateriaal verloren. Het oude clubgebouw kon niet meer gered worden en werd uiteindelijk afgebroken. Sinds maart 2022 vonden de activiteiten van de scouting plaats in een tijdelijk onderkomen aan de Haagweg.

De bouw van De Feniks begon in februari van dit jaar, na een lange periode van plannen en het rondkrijgen van de financiering. Dankzij een modulaire bouwmethode werd het nieuwe onderkomen snel gerealiseerd. Het gebouw is onderhoudsvrij en voorzien van een houtprint, wat het een unieke uitstraling geeft.

De officiële opening werd verricht door vier leden van verschillende leeftijdsgroepen binnen de scouting, die gezamenlijk een doek wegtrokken om de naam van het nieuwe gebouw te onthullen. Na de ceremonie konden de aanwezigen het nieuwe groepshuis bezichtigen en waren er diverse activiteiten georganiseerd voor de kinderen.

Related posts